Van Nistelrooy: "Bij HSV word ik eerste spits"

Ger
25 januari 2010, 09:28   Bijgewerkt: 25 januari 2010, 09:35

Ruud van Nistelrooy kijkt uit naar zijn avontuur bij Hamburger SV. De transfer van de Nederlandse aanvaller van Real Madrid wordt maandag afgerond. In Duitsland wil hij zich in de kijker spelen bij bondscoach Bert van Marwijk.

"Bij HSV word ik eerste spits", aldus Van Nistelrooy in De Telegraaf. "Die verzekering krijg je nooit letterlijk, maar dat gevoel sprak overduidelijk uit de gesprekken met de clubleiding en trainer Bruno Labadia. Ze hadden nooit op mijn ja-woord gerekend. Af en toe merk ik gewoon dat ze het nauwelijks kunnen bevatten, maar ze moeten me toch echt presenteren in Hamburg. Ze zijn écht bescheiden hoewel dit toch een grote Duitse topclub is."

"Ik kijk er in eerste instantie naar uit om weer iedere week aan de bak te moeten. Dat gevoel heb ik mede door blessures het hele seizoen gemist bij Real Madrid. Niet twee of drie wedstrijdjes spelen, maar een serie van tien duels neerzetten. Verder zou ik als de vorm het toelaat volgend seizoen ook graag topscorer van Duitsland worden. Aanvankelijk wilde ik na Nederland, Engeland en Spanje die titel winnen in Italië, maar Duitsland is als een van de vier grote Europese competities ook prachtig en tegelijkertijd een mooie uitdaging."

De oud-PSV'er hoopt, hoewel hij eerder afscheid nam als international, zich de komende maanden in de WK-selectie te spelen. "Ik ga de bondscoach alleen bellen als ik voel dat het met de vorm zo goed zit dat ik op het WK onderscheidend kan zijn voor Oranje. Niemand hoeft bang te zijn dat ik me meld om alleen maar mee te kunnen. Dan ga ik net zo lief als toerist. Als ik contact opneem met de bondscoach zal iedereen denken: het is goed dat Van Nistelrooy laat weten dat hij weer beschikbaar is voor Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen