Bordeaux bereikt finale Coupe de la Ligue

17 februari 2010, 23:40

De finale van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk, gaat dit jaar tussen Olympique Marseille en Girondins de Bordeaux. Marseille verzekerde zich twee weken geleden al van een plek in de eindstrijd en Bordeaux maakte de topaffiche compleet door in de tweede halve finale af te rekenen met Lorient.

Bordeaux had het maar twintig minuten moeilijk in Lorient. Laurent Koscielny zette de thuisploeg vroeg op 1-0, maar Wendel zorgde al snel voor de gelijkmaker. Toen doelpuntenmaker Koscielny vervolgens met een rode kaart van het veld gestuurd werd, brak het verzet van Lorient. Nog voor rust tekende Marouane Chamakh voor de 1-2, waarna Bordeaux in de laatste tien minuten nog tweemaal scoorde.

De finale van de Coupe de la Ligue is op 27 maart, in het Stade de France.