Club Brugge vloert Standard direct na rust

21 februari 2010, 18:02   Bijgewerkt: 21 februari 2010, 22:17

Club Brugge heeft zondag in de tweede helft de topper tegen Standard Luik naar zijn hand gezet. De equipe van Adrie Koster keek bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar had na de pauze aan drie minuten genoeg om deze weg te poetsen: 2-1.

Dieumerci Mbokani passeerde na 25 minuten de Brugge-defensie, met daarin Ryan Donk, vanuit een scherpe hoek en schoot Standard daarmee op een 1-0 voorsprong. In de rust liet Koster Wesley Sonck invallen. De voormalig Ajacied was luttele minuten na zijn entree direct trefzeker. De spits benutte een penalty, die hij zelf had versierd na licht contact met Standard-keeper Sinan Bolat. Drie minuten na de 1-1 tikte Dorge Kouemaha bij de tweede paal Brugge naar 2-1, wat tevens de eindstand was.

Als gevolg van de winstpartij staat Brugge nu vier punten achterop klassementsleider Anderlecht, dat wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Standard, de regerend landskampioen, staat slechts zevende en moet de komende weken dus nog aan de bak om de play-offs te halen. Daarvoor moeten de Walen bij de eerste zes eindigen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!