Elia: "Onvolwassenheid PSV veranderde wedstrijd"

26 februari 2010, 00:00   Bijgewerkt: 26 februari 2010, 00:09

Hij was eigenlijk helemaal nog niet fit genoeg, maar toch stond Eljero Elia tegen PSV aan de aftrap bij Hamburger SV. De aanvaller speelde naar eigen zeggen een 'heel slechte wedstrijd', maar stond na afloop toch met een grijns de verzamelde media te woord. Want de 3-2 nederlaag in Eindhoven was voor Elia's HSV precies voldoende om de volgende ronde van de Europa League te bereiken.

Elia kon het zelf amper geloven. HSV zat tegen PSV geen moment in de wedstrijd, maar is wel door naar de volgende ronde. "We hebben geluk gehad", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Vooral in de eerste helft liepen we continu achter de feiten aan. In de rust, toen we 2-0 achter stonden, is de trainer heel boos geworden. Gelukkig maakten we direct daarna de 2-1 en liep PSV tegen een domme rode kaart aan."

Zelf was Elia al lang blij dat hij de negentig minuten vol kon maken. Afgelopen weekend tegen Eintracht Frankfurt (0-0) zat hij nog niet eens bij de selectie, omdat hij herstellende was van een enkelblessure. Topfit is hij nog steeds niet, benadrukt hij. "Ik zit nu misschien op 70 procent. Maar omdat we een paar mensen misten, moest ik in de basis beginnen. Gelukkig heb ik het volgehouden. Ik heb aanvallend niets kunnen doen, maar heb wel gewoon mijn werk gedaan en mijn directe tegenstander in de gaten gehouden. Dat was mijn belangrijkste opdracht."

Ondanks dat Elia niet honderd procent fit is, gaat hij er namelijk voorzichtig vanuit dat hij bij de selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel van komende woensdag met de Verenigde Staten zit. "Ik ben gewoon beschikbaar. In Noordwijk kan ik op een heel hoog niveau trainen, dus ik hoop er bij te zitten."