Witsel helpt Standard in extra tijd aan zege

Ger
4 februari 2010, 22:48   Bijgewerkt: 4 februari 2010, 23:09

Standard Luik heeft na een tumultueuze slotfase drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Charleroi. De Belgische titelhouder zegevierde donderdagavond dankzij een late treffer van Axel Witsel: 2-3.

Door doelpunten van Wilfried Dalmat en Steven Defour leek Standard na de pauze op rozen te zitten. In de 82e minuut tekende Cyril Thereau echter voor de 1-2, waarna Babou Kere de thuisploeg vier minuten later zelfs op gelijke hoogte bracht. Witsel bezorgde de het team van coach Laszlo Bölöni in blessuretijd alsnog de overwinning.

De van AZ overgenomen Sebastien Pocognoli was nog niet speelgerechtigd aangezien het een inhaalduel uit december betrof. De weggezakte landskampioen staat vijfde met negentien punten achterstand op koploper Anderlecht.