Ajax blijft in spoor FC Twente

28 maart 2010, 16:16   Bijgewerkt: 28 maart 2010, 16:24

Ajax geeft geen krimp in de titelrace. Na de winst van koploper FC Twente eerder dit weekend tegen Sparta moesten de Amsterdammers winnen van FC Groningen om zicht op het kampioenschap te houden en dat lukte. Ondanks een moeizaam begin boekte de ploeg van trainer Martin Jol een afgetekende 3-0 overwinning.

De driepunter tegen FC Groningen betekende voor Ajax alweer de negende competitiezege op rij. De Amsterdammers rollen de laatste weken schijnbaar moeiteloos door de Eredivisie, al ging het tegen FC Groningen niet vanzelf. Ruim een half uur lang waren de bezoekers de bovenliggende partij. Na een schitterend passje van Ajax-huurling Daley Blind had Tim Matavz Groningen zelfs op 0-1 moeten zetten. Hij kwam alleen voor Maarten Stekelenburg, maar de doelman redde knap.

Ajax had het zichzelf makkelijk kunnen maken door direct de 2-0 te maken. Na een enorme fout van FC Groningen-verdediger Gibril Sankoh bediende Luis Suarez de instormende De Zeeuw, maar het schot van de middenvelder zeilde over.

Na de pauze was Ajax duidelijk de betere ploeg. Met name Luis Suarez kreeg een aantal goede kansen, maar hij faalde in de afronding. Hierdoor bleef het lang spannend, maar halverwege de tweede helft besliste Siem de Jong de partij. De middenvelder werd diepgestuurd door Vurnon Anita en passeerde FC Groningen-keeper Van Loo met een prachtig schot in de korte hoek.

Het slotakkord was vervolgens voor de man die de score ook al geopend had, Jan Vertonghen. De Belgische centrumverdediger bepaalde met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen