Ajax mag fans meenemen, maar finale moet eerder

26 maart 2010, 13:28   Bijgewerkt: 26 maart 2010, 13:59

Ajax mag een nog onbekend aantal eigen supporters meenemen naar de bekerfinale tegen Feyenoord, die op zondag 25 april in de Kuip gespeeld wordt. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam stelt wel als voorwaarde dat de finale niet om 18.00 uur, maar al eerder op de dag gespeeld wordt. "Het zal met het oog op de veiligheid echt vroeger moeten beginnen", aldus een woordvoerder.

Hoeveel supporters Ajax mee mag nemen naar de Kuip, is nog onduidelijk. Aboutaleb wil daarover overleg voeren met zowel beide clubs als de voetbalbond KNVB. In principe zouden beide finalisten 15.000 kaarten mogen verdelen onder de eigen aanhang, maar de kans is dus aanwezig dat dit aantal nog omlaag gaat.

In de competitie vinden wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord plaats zonder fans van de bezoekende club, als gevolg van eerdere ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen. Aboutaleb wil overigens het recht behouden om, in het geval van aanwijzingen over geregisseerd geweld, alsnog te besluiten om Amsterdamse supporters thuis te houden tijdens de bekerfinale, meldt zijn woordvoerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen