Koster: "Blondel is net als Edgar Davids"

16 maart 2010, 09:52   Bijgewerkt: 16 maart 2010, 09:59

Club Brugge-trainer Adrie Koster kan de komende wedstrijden niet over Jonathan Blondel beschikken. De middenvelder kreeg dit weekend een directe rode kaart en is voor drie duels geschorst. De Belg mist hierdoor niet alleen de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, maar ook de eerste duels van de play-offs.

Blondel kreeg de rode kaart voor een doldrieste overtreding op Bram Vandenbussche van Roeselare. Koster heeft de middenvelder hier inmiddels op aangesproken. "Wat er gezegd is, blijft tussen ons, maar het is duidelijk dat hij op het veld eens tot tien moet tellen", zegt de coach in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "Hij moet vaker rust nemen bij bepaalde spelfases, want zijn gedrevenheid is een valkuil."

"Anderzijds is het vinnige in zijn spel net zijn kracht", vervolgt Koster, die hoopt dat Blondel zijn felheid behoudt. "Hij moet die vinnigheid behouden, maar gezien zijn leeftijd (26) moet hij wel leren die te doseren. Ik vergelijk Joe graag met Edgar Davids. Neem het karakter en de overgave van Blondel weg en er blijft niks van hem over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen