Ajax passeert Van den Bergh pas in blessuretijd

4 april 2010, 14:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dankzij een doelpunt in blessuretijd van Toby Alderweireld mag Ajax blijven hopen op de landstitel. De Belg kegelde de bal achter gelegenheidskeeper Ricky van den Bergh, die de laatste twintig minuten op doel stond na een rode kaart voor de ingevallen Barry Ditewig. Het dapper strijdende ADO Den Haag probeerde alles om nog een puntje uit het vuur te slepen, maar een geweldige knal van Alderweireld besliste het boeiende duel in Amsterdams voordeel (0-1).

Bloed, zweet en tranen eisten de ADO-fans tegen Ajax en dat verzoek werd volledig ingelost. Vanaf minuut één klapte de thuisploeg er vol op en werden vrijwel alle persoonlijke duels gewonnen door een speler met een groen-geel shirt. Ajax speelde opvallend tam en sprong bovendien bijzonder slordig om met een handvol kansrijke situaties. Marko Pantelic mocht het in Den Haag weer eens in de punt van de aanval problemen, maar de Serviër maakte geen beste indruk.

Hierover mocht Ajax dus niet mopperen, maar aan de andere kant had ADO ook zomaar een rode kaart kunnen krijgen. Aanvoerder Pascal Bosschaart legde bij een opstootje zijn handen om de nek van Demy de Zeeuw, iets waarvoor menig scheidsrechter een rode kaart zou geven. Arbiter Wegereef deed het incident echter af met 'slechts' geel voor de ADO-captain.

ADO wist op dat moment wat het moest doen: met de hele ploeg op eigen veld kruipen en iedere bal die enigszins in de buurt van het doel kwam, zo hard en hoog mogelijk naar voren rammen. Dat plan lukte, want in zijn eerste tien minuten als doelman hoefde Van den Bergh niet één keer de handen uit de zakken te halen. Pas vlak voor tijd kwam de gelegenheidsdoelman voor het eerst in de problemen, toen hij een half vuistje tegen een voorzet kon zetten. Toby Alderweireld kon inkoppen, maar de inzet van de Belg werd door een ADO-speler van de lijn gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen