Degradatiekandidaten Burnley en Hull morsen

17 april 2010, 17:58   Bijgewerkt: 18 april 2010, 12:48

Burnley en Hull Ciy lijken de strijd tegen degradatie als verliezers te gaan afsluiten. Zaterdag morsten beide ploegen opnieuw punten, waardoor ze onder de rode streep in de Premier League blijven. Nummer achttien Burnley ging met 2-1 ten onder bij Sunderland. Birmingham City hield Hull City, de nummer negentien, op 0-0. Door de resultaten neemt Hull plaats achttien over van Burnley, dat één duel meer speelde.

Fraizer Campbell en Darren Bent voltrokken namens Sunderland al voor de rust het vonnis over Burnley, dat laat in de tweede helft via Steven Thompson terug kwam tot 2-1. Daar bleef het echter bij. Hull begon het duel bij Birmingham met Jan Vennegoor of Hesselink en George Boateng in de basis, maar ondanks dat werd puntverlies niet voorkomen (0-0). Hull staat nu drie punten onder de degradatiestreep, Burnley vier.

Matthew Taylor boog in de laatste vijf minuten van het uitduel met Stoke City namens Bolton Wanderers een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege, waardoor Bolton zo goed als zeker is van handhaving. Het staat zeven punten los van de degradatieplaatsen. Ook Wolverhampton Wanderers lijkt veilig. Door een 0-0 gelijkspel bij Fulham loopt het verschil naar de gevarenzone op tot zes punten, met nog drie duels te gaan.

Iets hoger op de ranglijst blijft Everton in de race voor Europees voetbal. The Toffees, bij wie John Heitinga wegens een enkelblessure ontbrak, pakten in de slotfase drie punten bij Blackburn Rovers (2-3). Tim Cahill maakte in de extra tijd de winnende goal, waardoor het gat met nummer zeven Aston Villa tot één punt slinkt. Villa heeft nog wel twee duels tegoed. De nummer zeven plaatst zich voor de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen