Donk moet drie wedstrijden op tribune zitten

Ger
9 april 2010, 18:30   Bijgewerkt: 9 april 2010, 18:42

Ryan Donk is door de Belgische voetbalbond geschorst voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk. De verdediger van Club Brugge krijgt daarnaast een boete van 1.000 euro voor zijn zware tackle op Kanu in de topper tegen Anderlecht (2-2).

Donk eiste in het duel in Brussel een hoofdrol voor zich op. Hij scoorde eerst in eigen doel en daarna met een prachtige omhaal in het doel van Anderlecht. Voor een woeste charge op tegenstander Kanu werd de voormalig jeugdinternational in de slotfase uit het veld gestuurd.

Club Brugge vreesde voor een lange uitsluiting omdat het bondsparket begin deze week geen voorstel deed. Dat gebeurt normaal gesproken alleen als een overtreding in aanmerking komt voor een schorsing van meer dan vier wedstrijden.

Het sportcomité van de Belgische bond oordeelde vrijdag dat Donk wel eerst de bal raakte, maar dat het niettemin een gevaarlijke tackle was. Club Brugge kan wel nog in beroep gaan tegen de sancties.

Overigens vond Donk zijn rode kaart onterecht. "Ik ging voor de bal", zei de oud-AZ'er na afloop van de wedstrijd. "Die speler komt misschien hard neer, maar ik had wel de bal. In mijn ogen is dat nooit een rode kaart."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen