Misser in blessuretijd breekt Standard op

18 april 2010, 22:26   Bijgewerkt: 18 april 2010, 22:35

Standard Luik speelt volgend seizoen geen Europees voetbal. De uittredend kampioen moest zondag in eigen stadion winnen van Racing Genk op kans te houden op een Europa League-ticket, maar faalde. Omdat aanvoerder Steven Defour in blessuretijd een penalty op de paal schoot, werd het slechts 1-1.

Dat uitgerekend Defour de penalty miste, zal voor gegniffel zorgen in Genk. De Belgische international leeft namelijk op voet van oorlog met de club, sinds hij in 2006 op niet bepaald nette wijze zijn contract bij Genk wilde verbreken.

Standard had de puntendeling tegen Genk, afgezien van de misser van Defour, sowieso aan zichzelf te wijten. Door een vroeg doelpunt van Andrea Mutombo leek er niets aan de hand te zijn, maar Standard schoot zichzelf in de voet door vlak na rust een strafschop weg te geven. De 'dader', Franco Zennaro , kreeg bij deze actie zelfs zijn tweede gele kaart van de Nederlandse scheidsrechter Eric Braamhaar.

Met tien tegen elf voerde Standard vervolgens een ongelijke strijd, tot de bal in blessuretijd op de stip ging. De kampioen kreeg zo een unieke kans om de laatste strohalm te grijpen, maar door de misser van Defour zit het seizoen er op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen