"Eagles Eredivisie in bij faillissement Willem II"

18 mei 2010, 10:18   Bijgewerkt: 18 mei 2010, 10:23

Marc Overmars weet het zeker: mocht Willem II failliet gaan, dan heeft Go Ahead Eagles het meeste recht op de opengevallen plek in de Eredivisie. De ploeg uit Deventer heeft daar volgens de oud-international meer recht op dan bijvoorbeeld Sparta, omdat Go Ahead in de finale van de play-offs nipt verloor van Willem II.

"Wij hebben tegen ze gespeeld, het eerste duel gewonnen en de tweede na verlenging verloren. Wij hebben er toch niet voor niets voor gevoetbald. Bovendien zijn wij hartstikke gezond, het is toch van de zotte dat clubs die in de financiële problemen komen door wanbeleid worden beloond", zegt Overmars, die tegenwoordig een zetel heeft in de Raad van Commissarissen van Go Ahead, in AD Sportwereld.

De KNVB liet maandag al weten geen direct plan gereed te hebben voor het geval dat Willem II failliet gaat. Wel liet de bond weten dat de Eredivisie sowieso uit achttien teams zal blijven bestaan en dus één team uit de Jupiler League aan het hoogste niveau toegevoegd zal worden. Dit zou ook Sparta of RKC Waalwijk kunnen zijn.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen