Ferguson dicht VS goede kansen toe op WK

20 mei 2010, 10:12   Bijgewerkt: 20 mei 2010, 12:58

In de lijstjes met outsiders voor de wereldtitel ontbreekt vrijwel altijd de Verenigde Staten, maar tijdens de Confederations Cup liet het land vorig jaar zien dat het niemand hoeft te vrezen. De Amerikanen wonnen van Spanje (2-0) en verloren in de eindstrijd bijzonder nipt (3-2) van Brazilië. Manager Sir Alex Ferguson van Manchester United verwacht dan ook het één en ander van Team USA op het WK.

De Verenigde Staten speelt in de groepsfase tegen Engeland, Slovenië en Algerije. "Ik verwacht niet direct dat ze Engeland zullen verslaan", liet Ferguson weten tijdens een bezoek aan de VS. "Maar in een groep met verder Slovenië en Algerije ga ik er van uit dat de Amerikanen wel de volgende ronde bereiken. De selectie heeft eerder bewezen daarvoor over voldoende kwaliteit te beschikken", aldus de Schot.

Volgens Ferguson hoeft de achtste finale vervolgens niet het eindstation te zijn. "Het land heeft enkele spelers met ervaring op een eindronde. Die raken niet meer overstuur van de sfeer op dit soort toernooien. Dat kan heel belangrijk zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen