Frankrijk wint nipt, Hiddink blijft inspireren

Ger
26 mei 2010, 23:35   Bijgewerkt: 26 mei 2010, 23:44

Vice-wereldkampioen Frankrijk heeft woensdag met moeite een oefenduel gewonnen van Costa Rica: 2-1. Carlos Hernandez zette de bezoekers na twaalf minuten op voorsprong. Door een van richting veranderde inzet van Franck Ribéry kwamen de Haantjes op gelijke hoogte. Debutant Mathieu Valbuena zorgde zeven minuten voor tijd voor de winnende goal.

De wereldkampioen van 1998 had veel balbezit, speelde ook beter maar was besluiteloos in de afwerking. Keuzeheer Raymond Domenech gunde centrale verdediger William Gallas en Chelsea-spits Nicolas Anelka een basisplaats. Thierry Henry begon op de bank. Steve Mandanda stond in het doel in plaats van eerste keus Hugo Lloris. Hij toonde een voortreffelijke redding op een even goede inzet van Bryan Ruiz (FC Twente).

Hoewel Guus Hiddink de coaching van de Turkse selectie momenteel nog overlaat aan zijn assistent Oguz Çetin blijft de Achterhoeker inspireren. Turkije won woensdag ook het tweede duel tijdens de oefenstage in de Verenigde Staten. In het Veterans Stadium van Philadelphia werd Noord-Ierland met 2-0 verslagen. Voor rust werd niet gescoord. In de tweede helft beslisten de invallers Sercan Yildirim en en Semih Sentürk de wedstrijd. Vorige week zag Hiddink zijn nieuwe team in New Jersey met 2-1 winnen van Tsjechië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen