Romaric: "Ivoorkust moet een team worden"

20 mei 2010, 12:46

Puur naar spelersmateriaal gekeken, kan Ivoorkust absoluut in het rijtje outsiders voor de wereldtitel geplaatst worden. Kwaliteit is er voldoende in de Ivoriaanse selectie, maar het is vaak een probleem om daarvan een hecht team te smeden. Dat is dan ook de belangrijkste opdracht voor de nieuwe bondscoach Sven-Goran Eriksson, zegt middenvelder Romaric in een interview op de website van de FIFA.

"In het verleden was onze ploeg vaak kwalitatief goed, maar misten we de tactische discipline die bij een team van wereldklasse hoort", weet hij. "We begrepen onvoldoende wat er gevraagd wordt tijdens topwedstrijden, hoe je je positie moet invullen. Daar moet Eriksson nu verandering in brengen. Ook onze mentaliteit moet anders worden. Iedereen moet er van overtuigd zijn dat we elkaar nodig hebben om tot grootse prestaties te komen. Alleen dan kunnen we ons potentieel benutten."

"Alle neuzen moeten tijdens het wereldkampioenschap dezelfde kant op staan", vervolgt de middenvelder van FC Sevilla. "We moeten ophouden cadeautjes uit te delen aan de tegenstander, het WK is geen trainingsveld. Centrale verdedigers moeten niet gaan proberen om mannetjes uit te spelen, bijvoorbeeld. We zijn hier niet om individueel te schitteren, we moeten als team wedstrijden winnen."

Op het WK speelt Ivoorkust tegen Brazilië, Portugal en outsider Noord-Korea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen