Vercauteren: "Kunnen het ondenkbare realiseren"

Ger
13 mei 2010, 09:56   Bijgewerkt: 13 mei 2010, 10:28

Racing Genk wil donderdagavond voor eigen publiek een grote stap zetten op weg naar het laatste Belgische ticket voor de Europa League. De ploeg van trainer Frank Vercauteren moet in een dubbele ontmoeting zien af te rekenen met Sint Truiden.

"Dat we hier staan is een hele prestatie. We komen van heel ver. Enkele maanden geleden moesten we naar beneden kijken, nu kunnen we het ondenkbare realiseren", zegt Vercauteren tegen Sporza. "Alles is nog niet perfect, maar het is leuk dat we deze ambitie mogen koesteren. Als we winnen, zal ik die zege ook zeer hoog inschatten. Het is ook een prestatie van de ploeg. Als trainer kan je wel dingen aangeven, maar je hebt inzet en kwaliteit nodig."

De winnaar van de tweestrijd mag naar de tweede of derde voorronde van de Europa League. Vercauteren wil de tweede voorronde liever vermijden. "Die tweede voorronde is geen beloning voor de spelers. Het zou slecht zijn voor de fysieke en mentale frisheid in de voorbereiding op volgend seizoen. Europees voetbal is mooi, maar mag geen straf worden voor de spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen