Chili-coach Bielsa: "Verdiende overwinning"

21 juni 2010, 19:09

“Dit is een verdiende overwinning”, concludeerde trainer Marcelo Bielsa van Chili na de 1-0-zege op Zwitserland terecht. De oefenmeester zag zijn spelers veelvuldig de aanval zoeken, maar dat leverde slechts één treffer op. Een kwartier voor tijd kopte Mark Gonzalez raak op een voorzet van Esteban Paredes.

“We zijn vrijwel de hele tijd in balbezit geweest. Helaas hebben we maar één keer het vijandelijke doel gevonden”, ging Bielsa verder. Vanwege een rode kaart van Valon Behrami speelde Chili ruim een helft met een man meer. “Als je op dit niveau met elf tegen tien speelt, moet je het al veel eerder beslissen. In de slotfase had het zomaar nog gelijk kunnen worden”, doelde hij op een gemiste kans van Eren Derdiyok.

Ottmar Hitzfeld, de bondscoach van Zwitserland, baalde na afloop behoorlijk van het verlies. “Het is natuurlijk zuur en jammer dat we dit duel hebben verloren, ondanks de vechtlust die we hebben getoond”, aldus de tacticus, die zijn twijfels heeft bij de rode kaart van Behrami. “Daar kan je over discussiëren. Het was met tien man in elk geval wel een stuk moeilijker om de kopsterke Chilenen te verdedigen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen