Chili wint chaotisch duel van Zwitserland

21 juni 2010, 17:51   Bijgewerkt: 22 juni 2010, 18:13

Zwitserland heeft zijn verrassende zege op Spanje tijdens het WK in Zuid-Afrika geen vervolg kunnen geven. De ploeg van bondscoach Ottmar Hitzfeld verloor in een duel waarin het arbitrale trio de hoofdrol voor zich opeiste, met 1-0 van Chili.

Ook de leidsman in de krachtmeting tussen Zwitserland en Chili wapperde maandag gretig met de kartonnetjes. Al na tachtig seconden werd Chili-spits Humberto Suazo op de bon geslingerd door Khalil Al Ghamdi uit Saoedi-Arabië. Er zouden nog negen kaarten volgen, waarvan één voor Blaise N’Kufo. De scheidend FC Twente-aanvaller kreeg voor rust makkelijk geel voor licht shirtje vasthouden.

Met een mannetje meer vormden de Chilenen vervolgens de betere ploeg, maar dat wisten ze pas een kwartier voor tijd in doelpunten uit te drukken. Mark Gonzalez had bij de tweede paal alle tijd om een afgemeten voorzet van Esteban Paredes binnen te koppen. Het machteloze Zwitserland kreeg het daarna niet voor elkaar de score gelijk te trekken, al kwam dat mede door Eren Derdiyok. De invaller schoot in kansrijke positie nét naast. Schrale troost voor het Alpenland is dat het in de eerste 75 minuten zonder tegendoelpunt bleef, waardor het WK-record ‘aantal minuten op rij de nul gehouden’ van Italië werd verbeterd tot 559 minuten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen