Japan legt critici zwijgen op met zege op Kameroen

14 juni 2010, 17:57   Bijgewerkt: 14 juni 2010, 20:32

Japan heeft maandagmiddag de harde kritieken op sportieve wijze weggepoetst. Op het WK in Zuid-Afrika zegevierde de equipe van de geplaagde bondscoach Takeshi Okada in Bloemfontein verrassend met 1-0 over Kameroen. Voormalig spelmaker van VVV Venlo Keisuke Honda was matchwinner bij de Samurai Blue.

In de eerste veertig minuten had Japan zijn teleurstellende vorm van de laatste weken opnieuw mee het veld opgenomen. Hetzelfde gold trouwens voor Kameroen, dat er niets aan deed om ook maar een moment aanspraak te maken op de drie punten. De eerste kans was pas vijf minuten voor de rust, via Ajax-speler Eyong Enoh namens Kameroen. De inzet van de middenvelder werd echter eenvoudig gekeerd door de Japanse doelverdediger Eiji Kawashima.

Ook Nederland haalde eerder op de middag tegen Denemarken lang niet zijn niveau, maar als Japan en Kameroen tegen Oranje net zo spelen als dat ze vandaag tegen elkaar deden, wandelt de ploeg van Bert van Marwijk fluitend naar de achtste finale. Japan heeft nog vijf dagen de tijd om de juiste vorm te vinden. Zaterdag speelt het land in Durban namelijk tegen het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen