Oranje met bekende elf, Denen met Bendtner

14 juni 2010, 12:34   Bijgewerkt: 14 juni 2010, 13:04

Nederland speelt tegen Denemarken in de opstelling die, op basis van de afgelopen dagen, al verwacht werd. Rafael van der Vaart krijgt aan de linkerkant de voorkeur boven Ibrahim Afellay, op rechts speelt Dirk Kuyt. Bij Denemarken staat Nicklas Bendtner in de basis. De spits kampte de afgelopen dagen met een liesblessure.

Over de inzetbaarheid van Bendtner deden de Denen de afgelopen dagen bijzonder geheimzinnig. Bondscoach Morten Olsen zei zondag nog dat hij er 'op dat moment vanuit ging, dat Bendtner niet zou kunnen spelen'. Omdat Bendtner speelt, zit Feyenoorder Jon Dahl Tomasson op de bank. Twee andere eredivisiespelers, Simon Poulsen (AZ) en Thomas Enevoldsen van FC Groningen, staan wel aan de aftrap.

Opvallend is dat Arjen Robben bij de wedstrijdselectie van Nederland zit. De aanvaller, die pas zaterdag in Johannesburg arriveerde, zit op de reservebank.

De wedstrijd tussen Nederland en Denemarken begint om 13.30 uur.

Opstellingen

Nederland: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; De Jong, Van Bommel; Van der Vaart, Sneijder, Kuyt; Van Persie

Denemarken: Sorensen; S. Poulsen, Kjaer, Agger, Jacobsen; C. Poulsen, Kahlenberg, Enevoldsen; Rommedahl, Bendtner, Jorgensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen