'Robben vertrekt vanavond naar Zuid-Afrika'

11 juni 2010, 10:17   Bijgewerkt: 11 juni 2010, 10:29

Arjen Robben heeft zijn behandeling bij Dick van Toorn doorstaan en is bijna klaar voor vertrek naar Zuid-Afrika. Robben raakte minder dan een week geleden geblesseerd aan zijn hamstring. Door de speciale behandeling van Van Toorn is de herstelperiode flink verkort. Robben zou vanavond al op het vliegtuig stappen.

"De resultaten zien er goed uit. Arjens behandeling is heel goed aangeslagen. Ik moet ook zeggen dat dat mede door zijn bijzonder professionele houding komt", zegt Van Toorn tegen De Telegraaf. “Arjen heeft woensdag al sprintoefeningen op negentig procent vermogen afgewerkt, deze zijn goed verlopen. Gisteren zijn deze oefeningen op maximale snelheid uitgevoerd. Ook deze zijn uitstekend verlopen. Daarnaast zijn de oefeningen van gisteren uitgebreid met variaties in termen van startsnelheid, versnellingsvermogen en explosieve kracht. Natuurlijk is er ook al getest. De gebruikte testprotocollen bestonden uit reactietesten, evenwichtstesten, spierlengtetesten, een shuttlerun en voetbalspecifieke tests".

Van Toorn heeft geen speciaal behandelingsprogramma aan de KNVB overgedragen. "Er is goed overleg met de medische staf van de KNVB, maar er wordt geen verder herstelprogramma aan hen overgedragen. De blessure is namelijk hersteld. Wel is het belangrijk dat om recidive te voorkomen regelmatig manuele therapie wordt toegepast en dat de voetbalspecifieke krachttraining wordt voortgezet."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen