Uitgaan van eigen kracht tegen agressief Japan

18 juni 2010, 14:44   Bijgewerkt: 18 juni 2010, 15:32

Na de zege op Denemarken kan Nederland zaterdag tegen Japan een volgende stap zetten richting de tweede ronde. Bij winst op de Aziaten is Oranje vrijwel zeker van de achtste finale. Maar gemakkelijk zal dat niet worden, waarschuwt bondscoach Bert van Marwijk. “Japan heeft op bepaalde punten een voorsprong op ons.”

De laatste keer dat Nederland en Japan tegenover elkaar stonden was ruim negen maanden geleden, in september 2009. In Enschede won Oranje toen met 3-0, maar gemakkelijk ging het zeker niet. Pas in het laatste kwartier bogen de Aziaten het hoofd. Of Japan op dezelfde manier zal spelen als destijds in de Grolsch Veste, weet Van Marwijk niet. “Ze hebben de laatste maanden veel gezocht naar de beste speelwijze. Wij zijn op alles voorbereid. Ik verwacht dat we sowieso een heel agressief Japan tegenover ons zullen krijgen, daar moeten we ons tegen wapenen.”

Van Marwijk is dus op zijn hoede, maar zal zijn elftal niet aanpassen aan Japan. “We gaan van ons eigen team uit, zoals altijd. Of ik dezelfde spelers opstel als tegen Denemarken? Dat zullen jullie morgen wel zien. Maar ik zal niet veel veranderen.”

Vermoedelijke opstelling: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; Van Bommel, De Jong; Van der Vaart, Sneijder, Kuyt; Van Persie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen