V/d Wiel: "Mijn minste wedstrijd tot dusver"

Koen Freriks
29 juni 2010, 09:24   Bijgewerkt: 29 juni 2010, 09:43

Gregory van der Wiel kijkt kritisch terug op zijn wedstrijd tegen Slowakije. De rechtsback van Oranje speelde een matige wedstrijd, maar geeft toe angst in zijn spel te hebben gehad. De Ajacied stond 'op scherp' voor de kwartfinale.

"Ik was bang voor een gele kaart, mijn tweede dit toernooi, waardoor ik de kwartfinale zou moeten missen", geeft Van der Wiel aan tegen De Telegraaf. De talentvolle verdediger ging in de 82ste minuut in de fout, maar scheidsrechter Alberto Undiano was coulant. "Gelukkig gaf hij hem niet. Terecht, want daarvoor had ik nog niet één vrije trap tegen gekregen."

De Amsterdammer was kritisch over zijn eigen spel. "Het was mijn minste wedstrijd tot dusver. Nee, dat had niets met spanning of zo te maken. Ik werd voor mijn gevoel een aantal keren net niet lekker ingespeeld en was ongelukkig in mijn acties." 

Bondscoach Bert van Marwijk nam het na afloop voor Van der Wiel op. "Ik vind niet dat hij ongeconcentreerd heeft gespeeld. Hij is jong en mag kleine foutjes maken. In potentie is hij één van de beste rechtsbacks van Europa. Misschien wel dé beste." 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen