WK-weblog: welterusten, meneer de president

28 juni 2010, 12:41

Joseph Blatter was zondag, zonder zelf iets te doen, de meest besproken man van het wereldkampioenschap. De president van de FIFA houdt al jarenlang iedere vorm van technologische ontwikkeling in het voetbal tegen. Benieuwd hoe hij Engeland-Duitsland en Argentinië-Mexico, twee wedstrijden die door arbitrale blunders beslist werden, beleefd heeft. Het moet ongeveer zo gegaan zijn:

De wekker gaat. Het is een koude dag in Bloemfontein, maar Blatter voelt zich opperbest. Hij was degene die het WK naar Afrika gehaald heeft en alles verloopt op rolletjes. De stadions zijn prachtig, de daklozen zijn de stad uit gewerkt en heel Afrika houdt van hem. Overal waar Blatter komt, wordt hij toegejuicht. Koning van Afrika? Minimaal. Blatter is de koning van de wereld. Zeker in zijn eigen belevingswereld.

De assistent-scheidsrechter echter niet. Hij laat doorspelen. Blatter blijft glimlachen. Het zou doodeenvoudig zijn om een camera op de doellijn te zetten, om zulke arbitrale blunders te voorkomen. Maar Blatter heeft aan de arme landen beloofd dit niet te doen. Deze landen zouden zoiets niet kunnen betalen en Blatter beloofde hen dat alles hetzelfde zou blijven, in ruil voor hun stem op hem tijdens de presidentsverkiezingen van de FIFA. Deze won Blatter enige tijd geleden glorieus.

Wat hij nou van de wedstrijden vond, vraagt een FIFA-collega voorzichtig aan Blatter terwijl hij zijn laatste glaasje champagne wegdrinkt. Niemand bij de voetbalbond durft echt te vragen waarom Blatter zo zijn kop in het zand blijft steken, terwijl sporten als tennis, ijshockey en rugby al lang zeer succesvol werken met technologische hulpmiddelen. Blatter lacht minzaam en zegt: “Prachtig. Hoezo?”

Welterusten, meneer de president. Slaap zacht. 

Roland Mather

Hoofdredacteur FCUpdate.nl

Volg mij tijdens het WK op Twitter!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen