Cruijff: "Groot compliment voor Van Marwijk"

10 juli 2010, 09:24   Bijgewerkt: 10 juli 2010, 14:54

Johan Cruijff is te spreken over het huidige Nederlands elftal. Het Nederlandse voetbalicoon heeft waardering bondscoach Bert van Marwijk. "Ook al was het niet altijd mooi om te zien, de ploeg heeft wel fantastisch gepresteerd", aldus Cruijff in De Telegraaf.

"Want laten we eerlijk zijn, de ene helft van het team is heel goed, de andere helft moet op dat niveau mee zien te komen", zegt Cruijff, die in 1974 als speler de WK-finale verloor. "Vooral dat laatste is uitstekend gelukt en daarom is een groot compliment richting Bert van Marwijk en zijn team op zijn plaats. Want net als het elftal, doe je het als coach ook samen met je begeleidingsteam. Dat stralen ze ook sterk uit. Vind ik mooi om te zien."

Cruijff, die de finale thuis kijkt en niet in Zuid-Afrika, vindt dat doelman Maarten Stekelenburg en aanvaller Dirk Kuyt zichzelf hebben overtroffen. "Terwijl anderen goed en soms heel goed gepresteerd hebben, zijn Stekelenburg en Kuijt dit WK boven zichzelf uitgestegen. Ze hebben vanuit het niveau, dat iedereen dacht dat ze hadden, extreem goed gepresteerd."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen