Hiddink: "We zijn Duits geworden"

Koen Freriks
10 juli 2010, 09:45

Guus Hiddink volgt vanuit zijn huis in Amsterdam met verbazing de verrichtingen van Oranje. De voormalig bondscoach kan voor het eerst een groot toernooi thuis voor de buis volgen. 

"Maar ook in die positie voel ik de impact van een WK-finale", zegt Hiddink in het Algemeen Dagblad. "Ik krijg uit Zuid-Amerika, Azië, Australië en Europa leuke reacties op de prestaties van het Nederlands elftal. Men staat verbaasd over de manier waarop wij dit toernooi spelen. Het frivole wordt gemist, de effectiviteit wordt hoog geprezen."

"Natuurlijk wil ik graag meer genieten van het spel, meer pressing, meer forechecking, meer fouten veroorzaken bij de tegenstander. Maar ja, dat zeg ik zonder verantwoordelijkheid. En nog wat; ik heb nooit een WK-finale gecoacht."

Hiddink ziet een vergelijking met onze oosterburen. "Ik zie een Nederlands elftal dat steunt op effectiviteit. We zijn Duits geworden. Vroeger konden mensen dat niet uitstaan. Maar ik gun alle spelers en hun staf alle goeds."

Hiddink stond met Rusland al eens tegenover de tegenstander van Oranje, Spanje. "Een ingewikkeld te bespelen ploeg. Ze zijn in staat om, als je linies uit elkaar staan, in je rug te spelen voor je het weet. Dan ben je verkocht. Oranje moet de linies dicht op elkaar houden en hopen dat onze voorste mensen net iets meer brengen", aldus de bondscoach van Turkije.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen