Maradona vertrekt als bondscoach Argentinië

27 juli 2010, 23:07   Bijgewerkt: 27 juli 2010, 23:16

De verloren WK-kwartfinale tegen Duitsland (4-0) was voorlopig de laatste wedstrijd van Argentinië met Diego Maradona als trainer. De oud-international vertrekt per direct als bondscoach, zo maakte de Argentijnse bond dinsdag bekend.

Maradona werd in 2008, vanuit het niets, aangesteld als trainer van de nationale ploeg. Met hem op de bank grepen de Argentijnen bijna naast een WK-ticket. Pas op de laatste speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep wist de ploeg zich te verzekeren van een plaats op het wereldkampioenschap. In Zuid-Afrika begon Argentinië goed met zeges op Nigeria, Zuid-Korea, Griekenland en Mexico, maar in de kwartfinale legde Duitsland de zwakheden van Maradona's team pijnlijk bloot.

Ondanks de magere prestaties en zijn onorthodoxe gedrag wilde de Argentijnse bond aanvankelijk verder met Pluisje, maar een meningsverschil over de invulling van de technische staf heeft er voor gezorgd dat beide partijen nu uit elkaar gaan. Volgens Argentijnse media wilde de voetbalbond de assistenten van Maradona ontslaan, maar ging de coach daar niet mee akkoord en besloot hij te vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen