Feyenoord ook in Breda met de billen bloot

12 september 2010, 14:18   Bijgewerkt: 12 september 2010, 15:27

Feyenoord en uitwedstrijden, het is dit seizoen geen goede combinatie. Op bezoek bij NAC Breda leden de Rotterdammers zondag alweer de derde uitnederlaag van het seizoen (0-2), na eerdere zeperds bij Excelsior (2-3) en AA Gent (0-2). Robbert Schilder maakte in de slotfase beide doelpunten voor de thuisploeg.

Uiteindelijk was het uitgerekend oud-Ajacied Robbert Schilder die het vonnis voltrok over Feyenoord. Met nog zes minuten op de klok schoot de linksback, uit eigenlijk de eerste uitgespeelde kans van de wedstrijd, de 0-1 in de korte hoek. Feyenoord knakte en liep in blessuretijd zelfs tegen nog meer schade aan. Invaller Bruno Martins Indi kreeg rood omdat hij de doorgebroken Matthew Amoah aan zijn shirt trok en de toegekende vrije trap werd fraai in de verre hoek gekruld door opnieuw Schilder.

Werk aan de winkel dus voor Feyenoord, één week voor de klassieker tegen Ajax. Eén voordeeltje voor de Rotterdammers: die wedstrijd is in de eigen Kuip.