Timmer: "Heb begrip voor keuze Van Marwijk"

7 oktober 2010, 15:24   Bijgewerkt: 7 oktober 2010, 15:53

De beslissing van bondscoach Bert van Marwijk om Nigel de Jong uit de selectie te zetten wegens zijn horrortackle op Newcastle United-speler Hatem Ben Arfa, die daar een dubbele beenbreuk bij opliep, heeft geen verbazing gewekt bij Henk Timmer. “Ik begrijp de beslissing van Van Marwijk”, zegt de oud-keeper tegen FCUpdate.nl.

De Jong ligt vanwege zijn harde spel hevig onder vuur. De actie op Ben Arfa was immers het zoveelste moment waarbij de middenvelder van Manchester City over de schreef ging. Eerder misdroeg hij zich onder meer tegen Japan, Denemarken, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Zijn slachtoffer bij de Amerikanen, Stuart Holden, brak eveneens een been. Timmer beticht De Jong echter niet van opzet. “Ik ken hem al van jongs af aan en ik weet zeker dat hij zoiets nooit met opzet zou doen”, zegt hij.

Vandaag de dag houdt Timmer zich bezig met een andere tak van sport. “Ik ben nu druk bezig met de LIGA Schaatsploeg rond Marianne (Timmer, zijn vrouw, red.).” Een comeback in de voetballerij van de 7-voudig international van Nederland behoort wel tot de mogelijkheden, al richt hij zich nu volledig op de LIGA schaatsploeg. “Ik heb een aantal gesprekken gehad. Ik zie mezelf geen trainer worden. Een technische of commerciële functie spreekt me daarentegen wel heel erg aan”, besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen