Huntelaar en Raul geven Schalke wat lucht

5 november 2010, 22:23   Bijgewerkt: 5 november 2010, 23:15

Het koningskoppel in de voorhoede heeft Schalke 04 vrijdag aan de tweede zege van het seizoen geholpen. Het thuisduel met Sankt Pauli won de club uit Gelsenkirchen met 3-0, door doelpunten van Raul (2) en Klaas-Jan Huntelaar.

Raul opende in de veertiende minuut de score voor Schalke. Zijn metgezel in de voorste linie, Huntelaar, voerde kort na rust de score op tot 2-0. De Achterhoeker trof doel met een kopbal, na voorbereidend werk van oud-PSV’er Jefferson Farfan. Tien minuten voor het einde legde Raul de eindstand vast op 3-0.

Ondanks de ruime overwinning blijft Schalke 04 in de degradatiezone van de Duitse Bundesliga bivakkeren. Het staat nu wel met negen punten op de vijftiende positie, maar de concurrentie komt later dit weekeinde nog in actie.