Ajax stuurt zieke El Hamdaoui op vakantie

Ger
22 december 2010, 13:16   Bijgewerkt: 22 december 2010, 15:17

Het verblijf van Mounir El Hamdaoui bij Ajax heeft een dieptepunt bereikt. De aanvaller is momenteel geestelijk niet in staat om voor de Amsterdamse club te spelen. Dat heeft hij laten weten aan trainer Frank de Boer.

De 26-jarige El Hamdaoui, met elf competitietreffers nog steeds clubtopscorer, ontbreekt al enige tijd in de selectie van Ajax. De Marokkaan meldde zich aanvankelijk af met een griepje, maar de problemen blijken groter. De Boer heeft deze week een gesprek gehad met El Hamdaoui, waarin de aanvaller heeft laten weten dat hij het momenteel zowel fysiek als geestelijk niet kan opbrengen om voor Ajax te voetballen.

El Hamdaoui kwam deze zomer op voorspraak van de inmiddels vertrokken trainer Martin Jol naar de ArenA. Onder diens opvolger De Boer heeft hij zijn basisplaats verloren. Zo werd hij twee weken geleden buiten de basisformatie gehouden voor de uitwedstrijd bij AC Milan. De aanvaller heeft nu toestemming gekregen om vakantie te houden en zal op 4 januari van het nieuwe jaar weer terugkeren in Amsterdam.

{image[273278][left-half][]}"Mounir was erg teleurgesteld", zegt De Boer over het gesprek met El Hamdaoui. "Hij heeft mij laten weten dat hij het niet kan opbrengen om voor Ajax te spelen. Nee, hij heeft nog niet gezegd dat hij weg wil. Ik wil er eigenlijk niet veel meer over kwijt. Voor mij is de bekerwedstrijd van donderdagavond tegen AZ nu belangrijk."

De Boer is van mening dat Ajax op dit moment behoefte heeft aan een balvaste spits als Siem de Jong. Hij heeft ook Mido nog achter de hand. El Hamdaoui komt voorlopig vooral in aanmerking voor de positie op de linkerflank, waar de geschorste Luis Suarez tot eind januari niet inzetbaar is. De Boer verwacht daarbij van El Hamdaoui dat hij ook zijn verdedigende taken vervult.

"Maar ik denk dat Mounir in de toekomst ook weer als centrumaanvaller kan fungeren", zei De Boer vlak na het duel met AC Milan. "Alleen moeten deze spelers dan wel beter op elkaar zijn ingespeeld."

Het is de vraag of het ook zo ver komt. "Niemand is belangrijker dan Ajax", liet clubicoon Johan Cruijff de laatste weken herhaaldelijk weten. De Boer benadrukte in diezelfde periode tegen iedereen die het wilde horen dat hij de voetbalvisie van de legendarische nummer veertien bijna altijd deelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen