Birmingham doet United in slotfase pijn

Koen Freriks
28 december 2010, 22:58   Bijgewerkt: 28 december 2010, 23:09

Manchester United heeft dinsdag op zure wijze twee punten laten liggen. Birmingham City sleepte in de laatste minuut een gelijkspel uit het vuur (1-1). Lee Bowyer maakte de dubieuze gelijkmaker, die voortkwam uit een handsbal van Nikola Zigic. Dimitar Berbatov had de bezoekende ploeg ruim daarvoor op voorsprong gezet. Manchester United nestelt zich met het puntje wel gedeeltelijk aan kop met stadgenoot City. 

Birmingham, dat achttiende staat, maakte het de titelkandidaat bijzonder lastig. De gasten hadden veel moeite met het werkvoetbal van de thuisploeg. Berbatov was echter net als afgelopen zondag tegen Sunderland (2-0, twee goals) weer in vorm. De goalgetter zette met een fraai hakje een aanval op en rondde deze vlak daarna zelf knap af. Twee minuten later schoot hij ook nog op de paal, maar de teller bleef staan op veertien doelpunten. 

Manchester United leek alles onder controle te hebben, maar verzuimde de score uit te breiden. Birmingham deed weinig goed, maar had het geluk in de 90ste minuut aan zijn zijde. De 2.02 meter lange Zigic klom bij een vrije trap keurig boven Rio Ferdinand, maar tikte de bal met zijn hand richting de vrijstaande Bowyer. De scheidsrechter zag de overtreding over het hoofd en keurde de treffer van de middenvelder, die een maand geleden ook al matchwinner was tegen Chelsea, goed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen