Ajax verkoopt Suarez alsnog aan Liverpool

Koen Freriks
28 januari 2011, 17:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luis Suarez (24) verruilt Ajax voor Liverpool. Beide clubs zijn akkoord over de transfersom van de Uruguayaanse spits, brengt de Amsterdamse club vrijdagavond officieel naar buiten. De sterspeler van Ajax levert maximaal 26,5 miljoen euro op.

De onderhandelingen tussen beide clubs liepen eerder deze week nog vast, omdat de club van Dirk Kuyt aanvankelijk niet meer dan vijftien miljoen euro bood. Ajax hield de poot stijf en vroeg minimaal 25 miljoen. Liverpool ging vrijdag overstag en besloot aan de vraagprijs te voldoen. Suarez kan afhankelijk van bonussen uiteindelijk nog 1,5 miljoen extra opleveren.

De Uruguayaanse international is persoonlijk al rond met de Engelsen en moet alleen nog medisch gekeurd worden. Hij zal daarna een meerjarig contract ondertekenen op Anfield Road. Ajax zal voor maandag een vervanger proberen aan te trekken. Bas Dost (SC Heerenveen), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht) en Eidur Gudjohnsen (Stoke City) lijken op voorhand de grootste kandidaten.

Suarez verhuisde in de zomer van 2007 van FC Groningen naar Ajax. De aanvaller speelde in totaal 159 officiële wedstrijden voor de Amsterdamse club. Hij bezorgde zijn club liefst 111 doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen