Chelsea en Everton op herhaling in FA Cup

29 januari 2011, 15:52   Bijgewerkt: 29 januari 2011, 16:40

Met twee competitiezeges op rij leek het lek bij Chelsea enigszins boven, maar in de vierde ronde van de FA Cup is de Londense ploeg zaterdag opnieuw niet tot winst gekomen. Bij Everton kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor het dus op herhaling moet tegen de club uit Liverpool.

Chelsea moest even vrezen voor uitschakeling. Everton, met John Heitinga in de basis, kwam na een uur namelijk op voorsprong via Louis Saha. Dertien minuten later stelden de bezoekers echter orde op zaken via Salomon Kalou (1-1). Chelsea speelt de replay op een nader te bepalen datum op het eigen Stamford Bridge.

Aston Villa plaatste zich in één keer voor de achtste finales. In eigen huis won de formatie uit Birmingham met 3-1 van Blackburn Rovers. De eindstand was al bij rust bereikt. Vrijwel de hele tweede helft speelde Aston Villa met een man minder wegens een rode kaart van Nathan Baker, maar dat had geen gevolgen voor de uitslag.

Championship-club Swansea City werd uitgeschakeld. De ploeg uit Wales verloor in eigen huis met 2-1 van Leyton Orient. Cedric van der Gun zorgde op slag van rust voor de 1-1 van Swansea, maar dat was niet genoeg om een replay af te dwingen. Alan Tate (Swansea) maakte in de 88ste minuut namelijk een fatale eigen goal: 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen