Real Madrid met tien man naar overwinning

Ger
13 februari 2011, 22:58   Bijgewerkt: 13 februari 2011, 23:24

Real Madrid heeft de achterstand op koploper FC Barcelona met moeite tot vijf punten teruggebracht. Bij Espanyol zegevierde de Koninklijke zondagavond met 0-1. Iker Casillas kreeg al in de tweede minuut rood vanwege een overtreding op José Cellejón. Scheidsrechter Antonio Mateu aarzelde geen moment en stuurde de keeper van Real uit het veld.

Coach José Mourinho werd daardoor gedwongen zijn Argentijnse aanvaller Angel di Maria te vervangen door reservekeeper Antonio Adan. Real kwam met tien man halverwege de eerste helft wel op voorsprong door een treffer van Marcelo. Daar bleef het bij en dat was niet de verdienste van de Catalanen. De Togolese huurling Emmanuel Adebayor en Cristiano Ronaldo lieten na de verdiende zege van de Madrilenen meer cachet te geven.

Lijstaanvoerder Barcelona zag zaterdagavond een reeks van zestien zeges op rij onderbroken in Gijón: 1-1. David Villa behoedde de bezoekers in de tachtigste minuut voor een nederlaag. David Barral bracht Sporting Gijón na zestien minuten spelen verrassend op voorsprong. Ibrahim Afellay mocht voor het eerst tijdens een competitiewedstrijd in de basis beginnen. Hij moest in de rust plaatsmaken voor Pedro.