Ambitieuze Spurs probeerden Ferdinand te halen

Koen Freriks
10 april 2011, 12:23   Bijgewerkt: 10 april 2011, 12:30

Tottenham Hotspur heeft vorig jaar een ambitieuze poging gewaagd om Rio Ferdinand los te weken bij Manchester United. De huidige koploper van de Premier League wilde diens tweede aanvoerder echter niet laten gaan, onthult Spurs-coach Harry Redknapp. 

Hij heeft de hoop nu opgegeven op een komst van Ferdinand. "Ik denk dat wij Rio nooit kunnen krijgen. Ik was geïnteresseerd en heb aan het begin van dit seizoen een poging gewaagd", aldus Redknapp in de krant The Observer.

Redknapp is een groot bewonderaar van Ferdinand, die hij bij West Ham United zelf liet debuteren in de Premier League. Vooral de mentaliteit van de ervaren verdediger spreekt de succescoach aan. "Ik heb al meerdere malen tegen de voorzitter gezegd dat het niet altijd om het aantrekken van de beste spelers gaat, maar vooral ook om de beste karakters in je club te krijgen. Kijk maar naar Chelsea, waar ze al jaren John Terry en Frank Lampard hebben lopen en bij United Ryan Giggs, Ferdinand en Nemanja Vidic."

"William Gallas heeft ons ervaring gegeven en we hebben achterin ook Michael Dawson staan, maar voor op de lange termijn denk ik dat we er nog één of twee bij moeten hebben. Ik doel dan op persoonlijkheden, die een sterke mening hebben en de wil om te winnen in de kleedkamer kunnen brengen", aldus Redknapp, die daarmee een voorzetje geeft voor zijn rijke voorzitter Daniel Levy.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen