Blackburn Rovers zegeviert in strijd tegen degradatie

30 april 2011, 18:15   Bijgewerkt: 30 april 2011, 18:48

Blackburn Rovers ziet handhaving in de Premier League dichterbij komen. The Rovers wonnen zaterdag thuis met 1-0 van Bolton Wanderers en klimmen daardoor naar de vijftiende plaats in de Engelse competitie. Martin Olsson wist na twintig minuten op aangeven van Michel Salgado het net te vinden. Blackburn staat nu drie punten boven de degradatiestreep.

Fulham bezorgde Sunderland een flinke thuisnederlaag. De ploeg van trainer Mark Hughes won met 0-3. Beide clubs gingen rusten met een 0-1 stand, nadat Gael Kakuta de bezoekers in de 33e minuut op voorsprong had gezet. Twee treffers van Simon Davies in de tweede helft gooiden het duel definitief in het slot.

West Bromwich Albion leverde een knappe prestatie door Aston Villa in eigen huis met tien man op de knieën te krijgen. Paul Scharner werd halverwege de tweede helft bij een 1-1 stand weggestuurd, maar Youssuf Mulumbu bracht het thuispubliek in extase door zes minuten voor tijd de 2-1 binnen te werken. Dit was tevens de einstand.

Subtopper Everton speelde met 1-1 gelijk tegen Wigan Athletic. Leighton Baines bezorgde The Toffees in de slotfase vanaf de strafschopstip nog een punt, nadat Charles N'Zogbia Wigan halverwege de eerste helft op voorsprong had gezet. Blackpool moet nog alle zeilen bij zetten, wil het volgend seizoen ook in de Premier League actief zijn. De ploeg van manager Ian Holloway kwam tegen Stoke City niet verder dan 0-0 en staat nu zeventiende.