Sollied hekelt play-offsysteem in België

23 april 2011, 15:51

Lierse SK-trainer Trond Sollied is allesbehalve te spreken over het play-offsysteem in België. De voormalig oefenmeester van SC Heerenveen strijdt momenteel met zijn club in de play-off II om een ticket voor Europees voetbal.

"De competitieformule slaat nergens op", toont Sollied zich kritisch in Het Laatste Nieuws. "Wat de grote clubs nu doen, is de top van de pyramide afsnijden en tegen de rest zeggen: 'Trek je plan'. Eén maand mag niet alles beslissen in een competitie, dat is fundamenteel oneerlijk."

"Ik hou van Standard, maar als die club kampioen wordt, dan is dat een schande", maakt de Noor zich nog bozer. En om het helemaal krankzinnig te maken moet Lierse Play-off II winnen. Het Belgische voetbal is zoals het casino. Van Play-offs worden we niet beter. In oktober is het al onrustig. Dàn al is het rekenen om Play-off I te halen. Zo is goed voetbal zeldzaam."

Toch sluit Sollied, ondanks zijn kritiek op de opzet van de Belgische competitie, een langer verblijf bij Lierse niet uit. "Het zou kunnen dat ik ook na de zomer nog in België blijf."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen