Vercauteren: "Ik ben écht nog niet met de titel bezig"

Ger
5 mei 2011, 09:58   Bijgewerkt: 5 mei 2011, 10:46

Racing Genk kan vrijdag een goede stap richting de Belgische titel zetten door thuis van concurrent Anderlecht te winnen. Trainer Franky Vercauteren wil echter nog niet aan een mogelijk kampioenschap denken.

"Ik ben écht nog niet met de titel bezig. Niemand gelooft dat, maar ik kijk zelfs niet naar de volgende speeldag. Soms moet ik mijn geheugen opfrissen om te kijken wie tegen wie speelt", zegt Vercauteren tegen Sporza. "Ik kijk gewoon niet naar de anderen. Daar kijk ik pas naar wanneer de wedstrijd afgelopen is. Of bij de analyses of de dvd's. Voor de rest ben ik alleen en uitsluitend met mijn eigen team bezig."

"Druk is er altijd, en die heb ik ook nodig om te kunnen functioneren. Maar dan om alles in positieve energie te kunnen omzetten, niet om alles te verlammen. Ik hou de groep rustig door gewoon niet over de titel te spreken, want die is nog ver. We moeten nu met Anderlecht bezig zijn. En zelfs al winnen we, dan nog zijn we er niet", stelt de oefenmeester.

"We zijn een van de drie favorieten, om het bij Anderlecht en Standard te houden. Maar het gaat heel snel en ik hou niet van die uitersten. Als we vrijdag verliezen, doen we een slechte zaak en als we twee keer op rij verliezen, zijn we zelfs uitgeschakeld. Alles blijft mogelijk, minstens tot de voorlaatste speeldag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen