West Ham United schiet niks op met remise

7 mei 2011, 18:25   Bijgewerkt: 7 mei 2011, 19:33

West Ham United sprokkelde in de strijd tegen degradatie in eigen stadion een puntje tegen Blackburn Rovers. Thomas Hitzlsperger zorgde er twaalf minuten voor tijd voor dat The Hammers in ieder geval niet met lege handen bleven staan: 1-1. West Ham schoot echter weinig op met het gelijkspel en blijft de hekkensluiter in de Premier League.

Wigan Athletic, dat ook in de onderste regionen bivakkeert, speelde ook met 1-1 gelijk tegen Aston Villa. Charles N'Zogbia zette The Latics al na tien minuten op voorsprong, maar Ashley Young bracht zeven minuten later al de eindstand op het scorebord. Wigan staat nu zeventiende, The Villans bevinden zich op de veertiende plek.

Sunderland won het uitduel met Bolton Wanderers met 1-2. Boudewijn Zenden zette de bezoekers op slag van rust op aangeven van Steeds Malbranque op voorsprong. Nadat Ivan Klasnic drie minuten voor tijd voor de 1-1 zorgde, leek een remise in de maak, maar een eigen goal van Zatyiah Knight deed Bolton de das om. Sunderland stijgt door de zege naar de elfde stek.

Newcastle United hield drie punten over aan de thuiswedstrijd tegen Birmingham City. Een rode kaart van Liam Ridgewell tien minuten voor rust leidde het verlies in van de bezoekers.  Shola Ameobi velde met twee treffers, waarvan één vanaf de strafschopstipstip, het vonnis over Birmingham. Een doelpunt van Lee Bowyer kon de nederlaag van nummer zestien van de Engelse competitie niet voorkomen: 2-1. Newcastle staat nu tiende.