Carvalho voor een jaar geschorst bij Portugal

13 september 2011, 22:05

Ricardo Carvalho mag lange tijd niet uitkomen voor het nationale elftal van Portugal. De verdediger van Real Madrid is door de voetbalbond van Portugal voor een jaar geschorst, nadat hij plotseling het trainingskamp van de nationale ploeg verliet in voorbereiding op het EK-kwalifcatieduel tegen Cyprus.

Carvalho gaf als reden voor zijn plotsklapse vertrek op dat bondscoach Paulo Bento geen respect voor hem zou hebben. Volgens Bento kreeg de 33-jarige mandekker tijdens de trainingen in de gaten dat hij zijn basisplaats kwijt was en kon hij daar niet tegen. "Ik denk niet dat hij was vertrokken als hij gewoon zou spelen", liet Bento eerder al weten.

Voor Bento was het boek-Carvalho als gevolg van zijn vertrek al definitief dicht. "Zo lang ik bondscoach ben, speelt Carvalho geen wedstrijden meer voor de nationale ploeg Portugal. Aan dat soort spelers heb je helemaal niets." Nu heeft ook de voetbalbond van Portugal door middel van de maatregel laten weten even klaar te zijn met Carvalho, die na zijn vertrek zelf aangaf niet meer de behoefte te voelen om ooit nog uit te komen voor Portugal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen