Huysegems mag pas in 2012 voor Lierse spelen

Ger
24 september 2011, 10:53   Bijgewerkt: 24 september 2011, 11:37

Stein Huysegems moet de wedstrijden van Lierse SK de rest van dit kalenderjaar vooralsnog vanaf de tribune bekijken. Het uitvoerend comité van de Belgische voetbalbond heeft beslist dat hij pas vanaf januari 2012 voor de club uit Lier mag spelen.

De transfervrije Huysegems tekende afgelopen zomer voor Lierse, maar omdat zijn contract bij Racing Genk na 30 juni werd ontbonden, mag de aanvaller in 2011 geen officiële duels voor een andere ploeg spelen. De Schapenkoppen gaan nog altijd niet akkoord met de beslissing.

"We wachten tot maandag om te zien welke stappen we gaan ondernemen", laat Lierse weten. "We vinden de argumenten van de voetbalbond verbijsterend. Er zijn tegenstrijdigheden in de argumentatie en er zijn ook meerdere interpretaties mogelijk."

"Wij vinden het vooral erg voor Stein. Hij is het grootste slachtoffer, want hij tekende een prestatiegericht contract. Als hij niet speelt, dan wordt hij niet betaald." De 29-jarige Huysegems kwam in Nederland uit voor AZ, Feyenoord, FC Twente en Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen