Manchester City neemt laat afstand van Everton

Ger
24 september 2011, 15:38   Bijgewerkt: 24 september 2011, 16:07

Manchester City heeft zaterdagmiddag drie punten overgehouden aan het thuisduel met Everton. De manschappen van manager Roberto Mancini zegevierden met 2-0. De doelpunten vielen pas in het laatste kwart van de wedstrijd.

Mario Balotelli tekende in de 68e minuut op aangeven van Sergio Agüero voor het openingsdoelpunt. De Italiaan was pas enkele minuten eerder binnen de lijnen gekomen voor Edin Dzeko. Vlak voor tijd verdubbelde James Milner de score.

Bij Manchester City ontbrak Nigel de Jong wegens blessureleed. Royston Drenthe viel bij Everton een kwartier voor tijd in en John Heitinga kwam de bank niet af.

The Citizens gaan voorlopig aan de leiding in de Premier League. Manchester United kan de stadgenoot later op zaterdag passeren bij een zege op Stoke City.