Van Wolfswinkel belangrijk voor Sporting

10 september 2011, 23:29

Ricky van Wolfswinkel heeft zaterdag van zich doen spreken in de Portugese Liga ZON Sagres. De van FC Utrecht overgenomen aanvaller schoot Sporting Lissabon in de uitwedstrijd tegen Paços Ferreira naar de winst: 2-3.

Sporting smeet deze zomer behoorlijk wat euro’s over de balk. De groenwitten wilden alles op alles zetten om de eerste landstitel sinds 2002 binnen te halen. Maar in de eerste drie speelrondes waren ze nog niet bepaald succesvol. Er werden slechts twee punten gepakt.

Ook tegen Pacos F. leek het verkeerd te gaan. Met Stijn Schaars in de basiself stond Sporting na een klein uur met 2-0 achter, maar in het laatste kwartier kantelde het de score. De tweede gele kaart van Filipe Oliveira Nuno Santos (Pacos) bleek de ommekeer. Via Marat Izmailov en Elias stond het in een mum van tijd weer gelijk. Zes minuten voor tijd maakte Van Wolfswinkel de winnende treffer: 2-3.

Sporting klimt door de benauwde zege naar de zevende positie. De achterstand op koploper FC Porto, dat nog zonder puntenverlies is, is al zeven punten. Benfica zit nog wel in het kielzog van de Draken. De formatie uit Lissabon pakte eerder op de avond drie punten. Thuis werd met 2-1 van Vitoria Guimaraes gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen