Ferguson: "Slechtste dag uit mijn carrière"

24 oktober 2011, 09:24   Bijgewerkt: 24 oktober 2011, 13:41

Sir Alex Ferguson is al sinds jaar en dag manager van Manchester United en maakte bij de club al menig hoogte- en dieptepunt mee, maar zo'n beroerde dag als zondag had hij nog nooit. Op het eigen Old Trafford werd de ploeg door de gehaktmolen gehaald door de gehate stadgenoot Manchester City. Het werd maar liefst 1-6. "Dit was de slechtste dag uit mijn carrière", zegt Ferguson. "De uitslag is vreselijk."

Volgens Ferguson kwam de hoge uitslag vooral door de speelwijze van zijn elftal. Bij een stand van 1-3 bleef Man United, met een man minder op het veld, de aanval zoeken. City profiteerde dankbaar en maakte drie goals in de laatste vijf minuten.

"We pleegden zelfmoord", had Ferguson gezien. "De rode kaart voor Jonny Evans nekte ons. Met tien man bleven we aanvallen en dat was gekkenwerk. Dat leidde tot deze vernedering. We hadden op dat moment gewoon moeten concluderen dat we onze dag niet hadden en de wedstrijd rustig uit moeten spelen", vindt de Schot.

Door de nederlaag staat Manchester United nu vijf punten achter rivaal City. "Maar we komen terug", belooft Ferguson. "Het is al vaker gebeurd dat we onze slag sloegen in de tweede helft van het seizoen. Dat moet nu opnieuw gebeuren. De ploeg zal zich herstellen van deze vernedering, dat is zeker. Iedereen aast nu op revanche."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen