Groep D: Ronaldo schiet Real ronde verder

2 november 2011, 23:01   Bijgewerkt: 2 november 2011, 23:52

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Woensdag wonnen de Spanjaarden ook hun vierde pouleduel in het miljoenenbal. In Frankrijk werd met 2-0 gezegevierd bij Olympique Lyon.

Cristiano Ronaldo was de grote man bij Real. De Portugese vedette opende na 24 minuten uit een vrije trap de score. Na 69 minuten versierde hij met een duikeling een penalty, die hij vervolgens zelf binnenschoot. In de slotfase probeerde Lyon nog wat te forceren, maar Iker Casillas hield Real op de been.

Dit resultaat is goed nieuws voor Ajax. Want doordat de Amsterdammers met 4-0 te sterk waren voor Dinamo Zagreb, staan zij nu op zeven punten, terwijl Lyon op vier blijft steken. Indien de wedstrijd Lyon- Ajax over drie weken een gelijkspel met doelpunten wordt, voegen de Amsterdammers zich in de knock-outfase van de CL.

Overigens had Ronaldo reden voor een dubbel feestje, want met zijn twee treffers staat hij nu op honderd goals voor Real. Daar had hij slechts 105 duels voor nodig.