Leekens: "België staat weer op de voetbalkaart"

Ger
16 november 2011, 19:48   Bijgewerkt: 16 november 2011, 20:08

De nationale ploeg van België wist tijdens de voorbije kwalificatiecyclus geen ticket af te dwingen voor het EK in Polen en Oekraïne. Niettemin is bondscoach Georges Leekens tevreden over zijn Rode Duivels, die het jaar dinsdag afsloten met een gelijkspel in de oefeninterland tegen Frankrijk (0-0).

Leekens leidde het Belgische team in 2011 in elf wedstrijden. Dat leverde vijf zeges, vijf remises en een nederlaag op. "Uiteindelijk verloren we dit jaar slechts een keer: de 3-1 nederlaag in Duitsland. De Mannschaft heeft bovendien nog maar eens zijn waarde getoond door woensdag Nederland met 3-0 naar huis te sturen", zegt Leekens tegen Sporza.

"De groep boekt vooruitgang, we spelen volwassener en hebben een kern die graag naar de Rode Duivels komt. België staat opnieuw op de voetbalkaart. Er is ook op elke positie in mijn elftal concurrentie. Voor elke plaats komen er minstens twee spelers in aanmerking. Ik laat ook nog de deur open voor andere spelers om de concurrentie nog wat aan te zwengelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen