Ajax gaat brief sturen naar UEFA

8 december 2011, 15:26

Ajax gaat de UEFA om opheldering vragen over de gang van zaken bij de Champions League-wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon. Martin Sturkenboom, de interim-directeur van de club, laat weten dat hij een brief op zal stellen naar de Europese voetbalbond. "Helemaal niets doen is voor ons geen optie."

Lyon won woensdag met 1-7 bij Dinamo Zagreb, wat tot gevolg had dat Ajax op doelsaldo een plek in de volgende ronde van de CL misliep. Volgens Sturkenboom is er weinig dat Ajax kan doen. "Als club kun je niet zoveel. We zijn allemaal heel erg teleurgesteld en we worden van alle kanten geattendeerd op zaken die spelen zoals foto’s op internet, berichten over eerdere verdachtmakingen en een onderzoek dat in Frankrijk zou zijn gestart. Maar in een opwelling moet je geen verkeerde dingen doen. Dus wij bekijken zorgvuldig welke stappen er ondernomen kunnen worden. We hebben ook contact gehad met de KNVB om advies in te winnen en de mogelijkheden te bespreken en daarna onze positie bepaald", zegt hij op Ajax.nl.

De voorlopige uitkomst daarvan is dat Ajax in de pen klimt. "We zullen een brief sturen naar de UEFA en om opheldering vragen. Door middel van het stellen van enkele open vragen verwachten wij een duidelijke reactie van hun kant. We hebben niet de verwachting dat het veel oplevert, maar niets doen vinden wij geen optie. De UEFA heeft Fair Play en respect hoog in het vaandel staan, dus ik denk dat zij er zelf ook alles aan zullen doen om zeker te zijn dat er niets oneigenlijks is gebeurd."

Sturkenboom benadrukt dat de Champions League-uitschakeling zijn club zeker drie miljoen euro kost. "Als we de volgende ronde in de Champions League zouden bereiken dan zou daar een premie van 3 miljoen euro tegenover staan. Als we dat hadden bereikt door tegen Real Madrid gelijk te spelen dan hadden we nog eens 4 ton premie verdiend. De bedragen in de Europa League zijn een stuk lager."

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen