Groep E: sterk begin brengt Chelsea verder

6 december 2011, 22:31   Bijgewerkt: 6 december 2011, 23:23

Chelsea heeft de knock-outfase van de Champions League bereikt. De Londenaren moesten dinsdag, tijdens de laatste speeldag, winnen van Valencia en dat deden ze. The Blues speelden niet eens overtuigend, maar het werd wel 3-0. Met twee treffers was Didier Drogba de gevierde man bij Chelsea.

Coach André Villas-Boas beloofde maandag dat Chelsea in de aanval zou trekken en dat deed zijn ploeg inderdaad. Al na drie minuten lag de bal erin. Didier Drogba schoot raak na een knappe actie in de kleine ruimte en een matige redding van doelman Diego Alves Carreira.

Maar daarna trok Chelsea zich terug en kreeg Valencia twee goede kansen op de gelijkmaker. Eerst raakte Jordi Alba de paal, niet veel later zag David Albelda Peter Cech zijn inzet uit de kruising ranselen. Overigens keepte Cech ook vanavond met een helm én een masker. Hij is nog niet helemaal hersteld van een gebroken neus.

{image-old[62200][right-half][]}Hoewel Valencia dus het initiatief in handen gedrukt kreeg, scoorde Chelsea. En dat mag de equipe uit de sinaasappelstad zichzelf kwalijk nemen, want Victor Ruiz gaf Ramires na 22 minuten alle tijd en ruimte om de bal aan te nemen en te mikken. De Braziliaan profiteerde dankbaar en schoot raak (2-0). Daarmee was de buit binnen.

Na de pauze was Valencia nog wel enkele keren dichtbij de 2-1, maar aan de andere kant schoof Drogba de 3-0 binnen. Twee fans zorgden in de slotfase nog voor wat oproer door het veld op te rennen, maar ze werden snel in de kraag gegrepen.

Door de overwinning is Chelsea ook meteen groepswinnaar, want Bayer Leverkusen speelde met 1-1 gelijk bij het Racing Genk van coach Mario Been. Jelle Vossen volleerde na een half uur de 1-0 voor Genk binnen. Tien minuten voor het einde maakte Eren Derdiyok gelijk.

Chelsea eindigt op elf punten. Ondanks de remise gaat Leverkusen mee naar de knock-outfase. De Duitsers hebben tien punten. Valencia eindigt op acht punten en moet daardoor verder in de Europa League. Been en Genk sluiten af op drie punten, waarmee Europees gezien het doek voor hen is gevallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen